Odbojka Sport

“Srbija je bila prejaka, kao da je neko ugasio svetlo poslije prvog seta”

Mediji u Sloveniji saglasni su u ocenama da su odbojkaši Srbije zasluženo nadigrali Sloveniju (3:1) u Parizu u finalu prvenstva Evrope.

Oni su na slikovit način, kao da je “neko ugasio svetlo”, opisali stanje na terenu posle prvog seta.

Radio televizija Slovenije sa naslovom “Srebrne junake u finalu zaustavila Srbija. Srce je želelo, telo nije dalo” pišu da magične energije iz hale Stožice, kao u polufinalu protiv Poljske, nije bilo u Bersiju.

“Odličan prvi set, ali onda kao da je neko ugasio svetlo i u Srbiji pritisnuo taster “F5” za osveženje. Bio je strahovit povratak Srbije sa izvanrednim Aleksandrom Atanasijevićem i Urošem Kovačevićem“, izvestio je novinar Tomaž Okorn.

List “Večer” donosi naslov “Srbi izgubili prvi set, a onda u naredna tri pokazali drugo lice i postali prvaci”, žaleći za igrom nakon vođstva.

“Slovenci odlično odigrali prvi set, a onda je njihova igra znatno pala ili su Srbi pojačcali igru i zasluženo postali prvaci“, piše u onlajn izdanju.

Veliki prostor dala je i “Ekipa24”, izveštavajući detaljno pre, u toku i posle utakmice, kako na terenu – tako i oko.

“Slovenija poražena u velikom finalu, ali glavu gore. Bilo je to putovanje čuda“, naslov je tog lista, uz opis utakmice u Parizu.

“Uprkos sjajnom startu, Slovenci na kraju izgubili veliko finale. Srbija je bila prejaka, Srbija je slavila sa 3:1 u setovima, a Slovenci se vraćaju kući sa srebrnim medaljama, baš kao pre četiri godine”.

Slovenci su se vratili u Ljubljanu u noći između nedelje i ponedeljak i to uz doček navijača na aerodromu.

Slične objave

Tipsarević pao u osmini finala poslije 7 spasenih meč lopti

Z.K

“Da li može bolji poziv navijačima od Lige Evrope? Može, Liga šampiona”

V.R.

Realova dobrodošlica Joviću – na srpskom

Z.K

Ostavite komentar