PlayGameR Tehnologija

Logitech kupuje Streamlabs za 89 miliona dolara

Logitech i Streamlabs, kompanija koja je napravila popularnu live streaming aplikaciju Streamlabs OBS dogovorili su se o preuzimanju.

Za pristupanje Logitech-u, Streamlabs će dobiti 89 miliona dolara. Ova akvizicija deluje prirodno, s obzirom da je Logitech jedan od najvećih proizvođača gaming opreme i periferija.

Streamlabs OBS pomaže stream-erima da podešavanju svoje stream-ove, prate donacije, kao i da prate gomilu drugih parametara vezanih za streaming. S obzirom da Logitech pravi tastature, miševe i web kamere, kao i da u svom vlasništvu već ima Blue Microfones, čiji mikrofoni su čest izbor stream-era, kupovina Streamlabs-a bi trebala da zaokruži priču i da obezbedi bolju integraciju softvera i hardvera namenjenog stream-ovanju sadržaja.

Pored toga, Logitech bi se pozicionirao kao jedna od najvećih streaming kompanija. Na sajtu Streamlabs-a, nalaze se podaci koji ukazuju da više od 15 miliona korisnika upotrebljava tu platformu za streaming, kao i da 70 procenata Twitch stream-era upotrebljava Streamlabs OBS.

Izvor: The Verge

Slične objave

Konačno korisnici sami mogu da kontrolišu svoju privatnost na Facebooku

V.R.

Oppo Reno Z i Reno F stižu u Evropu

V.R.

Novo pisanje istorije: SEGA predstavila grand strategiju Humankind

V.R.

Ostavite komentar