Magazin Zanimljivo

Pet filmskih setova na kojima su ljudi izgubili živote

Filmske produkcije prate niz propisa i pravila kako bi članovi filmske ekipe bili sigurni, ali dok se snimaju visokorizične scene, izvođači ponekad stavljaju sebe u situaciju gdje i najmanja greška može biti smrtonosna.

Koji su to filmovi na čijim setovima su se dešavale tragične nesreće? Ovo su neki od najgorih primjera gdje su se greške i nesreća udružile i proizvele fatalne posljedice.

VRANA (THE CROW)

Ova uloga je trebalo da lansira Brendona Lija visoko na ljestvicu velikih filmskih zvijezda. Umjesto toga, serija incidenata i greškom zamijenjena municija koštala je glumca života. Za scenu u kojoj jedan od likova u filmu koristi pištolj, gdje je normalno da se koristi lažna municija, ekipa je upotrijebila prave metke, vjerujući da su uklonili moguću opasnost. Nažalost, u pištolju su bili pravi meci, tako da je poslije povlačenja obarača došlo do kobnog trenutka. Metak je pogodio Lija u stomak i povredio mu je kičmu. Li je prebačen u bolnicu, ali bilo je prekasno. Brus Lijev sin je izgubio život na filmskom setu koji ga je učinio poznatim. 

Резултат слика за the crow

MRAČNI VITEZ (THE DARK KNIGHT)

Pitanje je da li je ovaj nastavak filma naveo Hita Ledžera na slučajno predoziranje, ali je sigurno da je Konvej Viklif, tehničar specijalnih efekata, poginuo za vrijeme snimanja filma. Kristofer je bio u vozilu sa pogonom na sva četiri točka kada je udario u drvo. Doživio je fatalne povrede nakon što vozač automobila nije uspio da odradi skretanje pod pravim uglom, kao što je dogovoreno, i udario u drvo. 

Резултат слика за THE DARK KNIGHT

PLAĆENICI 2 (THE EXPENDABLES 2)

Visokobudžetni nastavak filma iz 2012. godine, u kojem se pojavljuju stare zvijezde akcionih filmova, kao što su Silvester Stalone i Čak Noris, bio je u sijenci tragedije. Naime, kineski kaskader Kun Liu je poginuo tokom scene koja se desila na zapaljenom brodu. Još jedan član posade, Nuo San je takođe pretrpio teže povrede. I pored tragičnih događaja, film je završen i objavljen 2012. godine.

Plaćenici 2 (The Expendables 2)

TOP GAN (TOP GUN)

Iako su piloti bili obučeni stručnjaci, i svaka mjera predostrožnosti je preduzeta kako bi se posada održala što je moguće bezbjednijom, za vrijeme letenja postoje opasnosti sa kojima se piloti svakodnevno susreću. Dok je rotirao avion, pilot Art Šol nije mogao da se oporavi od ovog manevra i okončao je tako što se srušio zajedno sa avionom. Film je potom posvećen Artu Šolu. 

Top gan (Top Gun)

ZONA SUMRAKA (TWILIGHT ZONE: THE MOVIE), FILM IZ 1983. GODINE

U sceni u kojoj su Vika Morova napali američki vojnici u Vijetnamu, nepoznati kvar je uzrokovao pad helikoptera. Glavni rotor helikoptera je ubio Morova, zajedno sa dvoje djece, Miča Din Li i Rene Šin-Ji Čen. Kasnije su autori filma optuženi za brojne nepravilnosti i za nezakonito zapošljavanje djece. Nakon javnog suđenja, na kojem je sud pokazao fotografije nesreće, svi optuženi su proglašeni nevinim.

Zona sumraka (Twilight Zone: The Movie), film iz 1983. godine

National Geographic

Slične objave

Dua Lipa u vezi s manekenom Anwarom Hadidom

V.R.

Dolazi kraj fejkerima na Instagramu, uvodi se zabrana koja se dugo čekala

J K

Rekordan broj robota u kompanijama

V.R.

Ostavite komentar