Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Maloljetnici Amir i Šejla iz Gračanice pronađeni u Sarajevu

Maloljetnici Amir Čekrić (15) iz Donje Orahovice kod Gračanica i Šejla Pašić (14) iz Tuzle, koji su od kuće zajedno otišli u ponedjeljak oko 16 sati, pronađeni su sinoć u Sarajevu, potvrdila je Mina Čekrić, Amirova majka.

Pronađeni su zahvaljujući građanima koji su ih prepoznali s portala te je odmah alarmirana porodica.

Sticajem okolnosti, i roditelji maloljetnika su u to vrijeme, u potrazi za svojom djecom, bili u Sarajevu, pa su ubrzo bili u policiji i preuzeli djecu.

– Ja sam uspostavila saradnju s roditeljima Šejle Pašić iz Tuzle, koja je simpatija moga sina. Mi smo u srijedu u potrazi za djecom krenuli u Živinice, pa stigli do Sarajeva, pretpostavljajući da se oni nalaze u ovom gradu. Uveče oko 20 sati nazvala nas je policija u Sarajevu i obavijestila da su djeca pronađena. Kasnije je sve išlo brzo. I Amir i Šejla su izgledali umorno, iscrpljeno, bili su gladni.

Ne znam ni šta su jeli dva dana, jer nisu imali novca. Jutros sin spava, ja sam došla u Mješovitu srednju školu u Gračanici, gdje on pohađa prvi razred, da opravdam izostanke i da zamolim razrednog da ga pusti još koji dan, dok se malo stabilizuje – rekla je majka Mina.

Ona je zahvalna svim portalima i policiji na pomoći u pronalasku sina, ali i Šejle.

(Avaz)

Slične objave

Srpska kupuje helikoptere koje nema Evropa, a ima Rusija, Kina i J.Koreja

M.

Bh. izbori: Narod gubi povjerenje

M.

Šta je Putin rekao Erdoganu pred početak akcije u Siriji

M.

Ostavite komentar