Region Vijesti

“20 godina njemačke vlade su radile na rasparčavanju Jugoslavije, stav o Kosovu je licemjeran”

Stav Njemačke da je nezavisnost Kosova gotova stvar, kao i protivljenje korekcijama granica ili podeli, licemerni su i arogantni, smatra poslanica Levice.

“Te poruke o ‘gotovoj stvari’ su licemerne. Tokom 20 godina nemačke vlade su jedna za drugom radile na rasparčavanju Jugoslavije duž etničkih linija, uprkos preporukama EU i UN da se to ne radi”, smatra nemačka parlamentarka Žaklin Nastić.

“I kada su posle skoro 30 godina nestabilnosti Srbi i građani Kosova blizu dogovora kako da žive jedni pored drugih, nemačka vlada kaže da je vreme za prekrajanje mapa završeno. Ovakav stav je arogantan i smešan”, kaže ona za Večernje novosti.

Partija Levica je nedavno podržala predlog češkog predsednika Miloša Zemana da se poništi priznanje kosovske nezavisnosti, ali poslanica stranke koja broji 69 mesta u 709-članom parlamentu kaže da trenutno postoji veoma malo nade da Bundestag poništi priznanje tzv. Kosova.

“Definitivno je bila greška to što je Nemačka medju prvima priznala nezavisnost Kosova. To je bilo kršenje srpskog i medjunarodnog prava, i u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN”, dodaje Nastić, podsećajući da se od priznanja situacija na Kosovu značajno pogoršala.

Slične objave

Prvi predsjednik Sjeverne Makedonije – Pendarovski!

M.

U zatvor zbog nacističkog pozdrava u Blajburgu; “U Hrvatskoj bi to blaže posmatrali”

M.

Gorjela porodična kuća u Milićima

M.

Ostavite komentar