Magazin Showbiz

Sinead O’Connor: ‘Prince me je pokušao pretući dok je bio na teškim drogama’

Kontroverzna pjevačica prisjetila se u TV emisiji navodnog fizičkog sukoba s pjevačem Princeom, kojem se, tvrdi, nije svidjela njezina slava koju je stekla njegovom pjesmom.

Irska kantautorica slavu je stekla krajem 80-ih, a ponajveći uspjeh bila joj je i izvođenje ‘Nothing Compares 2 U’ 1990., ranije Princeove pjesme koja je tek u novom ruhu stekla zvjezdani status. No, kontroverzna pjevačica i Prince nisu bili u najboljim odnosima. Gostujući u TV emisiji ‘Good Morning Britain’, Sinead O’Connor (52) se prisjetila jedne mučne scene. 

– Kad sam bila kod njega u Los Angelesu nakon uspjeha pjesme želio me pretući. Bio je na nekim teškim drogama i napao me. Želio da mu budem štićenica, da mu se podčinim, a ja imam oštar jezik i njime sam mu objasnila kao prava Irkinja šta mislim o svemu tome. Tu je pukao – prepričala je scenu Sinead, koja se, kako tvrdi, od pomahnitalog pjevača spasila zvoneći na vrata komšijama. 

O’Connor je rekla kako se nakon tog incidenta više nikad nisu vidjeli ni čuli,  a Prince je preminuo 21. aprila 2016., u 57. godini, no uzrok smrti otkriven je gotovo dvije godine nakon tragičnog događaja. Za Princea je bila kobna smrtonosna doza fentanila u krvi, a na sličan se način lijekovima predozirao i muzičar Tom Petty

A makeshift memorial is seen as fans gather at Harlem's Apollo Theater to celebrate the life of deceased musician Prince in the Manhattan borough of New York, U.S. | Autor: ANDREW KELLY

O’Connor je pak posljednjih godina, puno više nego svojim pjesmama, pažnju medija okupirala svojim političkim i vjerskim stavovima, a nakon što je ime 2017. promijenila u Magda Davitt, brzo se predomislila pa od prošle godine insistira da ju se oslovljava sa Shuhada’ Sadaqat, a za potrebe novog imena prešla je na islam. 

24sata

Slične objave

Bujnu Ivanu maneken grli

V.R.

Ljeto u ritmu resa

V.R.

Šest novih „mostova“ stiže u Veneciju

V.R.

Ostavite komentar