Magazin Zanimljivo

Morao zatvoriti restoran jer mu je svih 26 radnika dalo otkaz u isto vrijeme

GASTROPUB bio je prisiljen zatvoriti svoja vrata nakon što je svih 26 zaposlenih dalo otkaz u isto vrijeme iz osvete zbog niza dugotrajnih sporova s vlasnikom.

Spektakularni potez osoblja dogodio se ranije ovaj mjesec kad je čitava ekipa u The Shopu u Troyu u američkoj saveznoj državi New York uručila otkazno pismo vlasniku Kevinu Blodgettu.

Prema njujorškim novinama Times Union, zaposleni su bivšem šefu kredom na ploči ostavili poruku da bude bolji. 

Spor je nastao zbog nekoliko pitanja, prije svega zbog plata. Početkom juna kompanija za obradu plata MyPayrollHR naglo se ugasila i kao rezultat toga, banka s kojom je sarađivala automatski je povukla isplate koje su već uplaćene na bankovne račune zaposlenih.

Prema Times Unionu, fijasko je ostavio neke radnike s “minimalnim ili negativnim saldom”, što je uzrokovalo značajne nevolje, no Blodgett se “nikad nije pojavio u restoranu niti komunicirao direktno s osobljem”.

Umjesto toga, navodno je porukom menadžeru Jaredu Bartonu javio da članove osoblja uputi svojim bankama. “Stvarno nam je ponovno pokazao nesposobnost da vodi grupu ljudi“, rekao je Barton novinama.

Moto restorana bio je “naporno radite i ostanite skromni” – iako je nekoliko članova osoblja reklo lokalnom listu da se šef rijetko pojavljivao u restoranu, uprkos tome što živi u stanu iznad.

Situacija je eskalirala prošli mjesec kad je nekoliko zaposlenih otkrilo da su im smanjene plate i počelo tražiti nove poslove. Osim toga, rekli su i drugima za svoje planove, a posljednji spor s platama bio je samo šlag na tortu.

“Gledao sam kako se njegovo ponašanje degradira do tačke u kojoj on jednostavno nije bio prisutan u poslu, a kada je bio, bio je nasilan, posebno prema Jaredu i Richu”, izjavio je bivši službenik Josh James za Times Union.

Blodgett je negirao tvrdnje da je bio nasilan. “Kad imate posla s hrpom milenijalaca koji misle da imaju sva ta bogomdana prava, morate ih držati u redu. Jasno sam dao do znanja da mogu dati otkaz ako im se ne sviđa”, rekao je Blodgett.

“Zarađivali su toliko dobro da nisu davali otkaz.”

Slične objave

Dezodorans kao spas od žuljeva i znojenja stopala

V.R.

Emitovan film o Megan Markl: Otkriveno zašto se vojvotkinja razvela!

Igor Mudrinić

Anastasija Ražnatović je je najveća zvijezda u Hrvatskoj?

Igor Mudrinić

Ostavite komentar