Region Vijesti

“Rat OVK ne treba braniti, štiti ga krv palih boraca za slobodu”

Zamenik komandanta Generalštaba tzv OVK Sokola Bašota i bivši starešina tzv OVK-a Naim Maljoku, biće saslušani pred Specijalnim sudom.

Bašota če biti saslušan danas u Holandiji, dok je Maloku najavio da će ga zbog zdravstvenog stanja saslušati u Ljubljani, piše Indexonline.

Bašota je pre odlaska u Hag istakao da je srećan što je imao priliku da doprinese izgradnji državnih institucija na Kosovu, kao član tzv OVK.

“Iako se godinama ulažu napori da se taj rezultat ospori, rat OVK ne treba braniti ni od koga, jer njega štiti slava i krv palih boraca za slobodu. I dalje ću služiti domovini i narodu kad god postoji potreba, a zbog onih koji sumnjaju u OVK, u našu pravednu i ljudsku borbu”, tvrdi Bašota.

S druge strane Maloku je u postu na svom Fejsbuk nalogu napisao da ne može putovati u Hag, zbog svog zdravstvenog stanja i da će se razgovor obaviti u prostorijama Okružnog suda u Ljubljani.

“Na Sudu ću biti sam, bez advokata. Celog svog života, svojim profesionalnim sposobnostima, znanjem i veštinama i bez ikakvog ličnog interesa, trudio sam se da budem od koristi za dobrobit domovine. Ja sam takav i ostaću isti “, napisao je on.

Ovih dana u Hagu će takođe biti saslušane Time Kadriaj i Safete Hadrđonaj.

B92

Slične objave

TIRANA: Na protestu protiv dolaska Vučića i Dodika demonstranti se sukobili sa policijom

M.

Ženu ugrizao otrovni vatreni crv, mještani kažu da ih je puna plaža

M.

Srpska porodica otela djevojku u Italiji

M.

Ostavite komentar