Košarka Sport

Litvanija želi organizaciju kvalifikacionog turnira za OI

Nakon Grčke i Košarkaški savez Litvanije izrazio je želju da organizuje jedan od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Preko Svetskog prvenstva na završni turnir OI, plasirale su se selekcije Argentine, Australije, Francuske, Irana, Nigerije, Španije, SAD i Japana, koji je domaćin.

Sve reprezentacije koje nisu uspele da preko Mundobasketa obezbede vizu, novu šansu imaće narednog leta, neposredno pred same Olimpijske igre.

Spekuliše se da Svetska košarkaška federacija traži 2,3 miliona evra, a troškovi organizacije kvalifikacionog turnira sve ukupno bi mogli da dostignu ciifru od 3.000.000 evra.

Pored Grčke i Litvanije, koje su zvanično istakle kandidaturu za organizaciju, plasman na završni turnir preko kvalifikacija tražiće Srbija, Brazil, Kanada, Češka, Dominikana, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska, Venecuela i Poljska.

Takođe, FIBA će dati još osam specijalnih pozivnica i to po dve za svaki kontinent (Evropa, Južna/Severna Amerika, Afrika i Azija).

Vizu za Tokio izboriće samo pobednici četiri kvalifikaciona turnira.

Slične objave

GRBIĆ SAOPŠTIO SPISAK: Odbojkaši Srbije u Bariju traže vizu za Olimpijske igre u Tokiju

Z.K

Real pobijedio Osasunu i postao lider Primere

Z.K

Nejmaru dosadio Pariz – nije došao na trening PSŽ

Z.K

Ostavite komentar