Banja Luka

“KREĆIMO SE ZAJEDNO”: Banjaluka obilježava Evropsku sedmicu mobilnosti

Centralna ulica u Banjaluci će od danas do 22.septembra biti zatvorena za saobraćaj u periodu od 18 do 21 čas i biće mjesto druženja biciklista, za rolerijedu, za igru djece i šetnju.

U pitanju je samo jedna od događaja koji su planirani u sklopu obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti koje se u gradu odvijaju pod motom “Krećimo se zajedno”.

– Pored toga deset sugrađana ćemo obradovati sa besplatnim članstvom BL Bajka, sistema automatskog iznajmljivanja bicikala – rekao je šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović.
Kazao je da će u subotu biti organizovan piknik na Banj brdu te da će Banj bus besplatno da prevoziti sve građane na to izletište.

Naveo je da će u nedjelju biti održana i biciklijada, a da će na kraju biti upriličena i tombola sa prigodnim nagradama. Okupljanje je planirano na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti RS, a prijave su moguće do 11 časova dok je start planiran u 12 časova.

– Sa svim ovim aktivnostima želimo da napravimo što kvalitetniju životnu sredinu u gradu promovišući prije svega nemotorizovana kretanja, a samim tim i da poboljšamo kvalitet života sugrađana ali i onih koji dolaze u naš grad – naglasio je Davidović

Srpskainfo

Slične objave

Konferencija beba u Banjaluci

M.

Zid smrti na 5. motorijadi Moto kluba ISTOK!

J K

Ulica Rakovačkih rudara otvorena za saobraćaj

M.

Ostavite komentar