Region Vijesti

“Deklaracija SDA je nezvanična objava rata Srbima u Republici Srpskoj”

Miodrag Linta ocenio je da je Programska deklaracija SDA ratnohuškačka i da predstavlja “nezvaničnu objavu rata Srbima u Republici Srpskoj”.

Linta, predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, dodaje i da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne BiH.

“Bakiru Izetbegoviću je jasno da srpski narod nikada neće prihvatiti osnivanje unitarne Bosne i Hercegovine ali očiglldno nije spreman da prihvati činjenicu da samo dosljedno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti jedan od temelja istorijskog dogovora srpskog i bošnjačkog naroda”, naveo je Linta.

On je podsetio da SDA od svog osnivanja vodi neprijateljsku politiku prema srpskom narodu u Bosni i Hercegovini zasnovanu na Islamskoj deklaraciji Alije Izetbegovića.

Ističe i da posle zavšetka rata SDA nikada nije iskreno prihvatila Republiku Srpsku kao trajnu i ustavnu kategoriju već je pokretala inicijative čiji je suštinski cilj bio njeno ukidanje.

Linta dodaje i da Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića već više godina najavljuje pokretanje zahteva za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH koji odluke donosi preglasavanjem srpskih sudija.

Slične objave

Pripadnica OVK izbjegla poziv

D V

Erdogan: Zadali smo udarac onima koji su hteli da bace zemlju na kolena

M.

Zapadnu Evropu očekuje novi talas vrućine ove sedmice

D V

1 Komentar

racic Septembar 17, 2019 at 2:58 pm

jebo vam rat mater svima.
25 godina je proslo od zavrsetka rata
a vama je jos uvijek samo rat u glavi.
Svake druge sedmice nekoj budali padne rat na pamet.

Odgovori

Ostavite komentar