Magazin Zanimljivo

Ukradena zlatna ve-ce šolja vrijedna 5 miliona $

Provalnici su ukrali potpuno funkcionalnu WC šolju od 18-karatnog zlata iz britanske palate Blenam, gdje je bila izložena kao umjetničko djelo

WC šolja, vredna više od pet miliona dolara, bio je deo izložbe dela italijanskog konceptualnog umetnika Mauricija Katelana koja je otvorena pre dva dana u veličanstvenoj palati oko 100 kilometara zapadno od Londona, prenosi Rojters.

Šolja, nazvana “Amerika“, ranije je izložena u improvizovanom toaletu u njujorškom muzeju Gugenhajm, gde je više od 100.000 posetilaca moglo da je koristi.

Lopovi su sa najmanje dva vozila provalili u palatu, rodno mesto slavnog britanskog premijera iz vremena Drugog svetskog rata Vinstona Čerčila, i ukrali šolju nešto pre 17 časova, saopštila je policija Doline Temze.

„Budući da je šolja bila povezana sa cevima u zgradi, to je prouzrokovalo značajnu štetu i poplavu“, izjavila je inspektorka Džes Miln.

Policija je saopštila da je uhapsila jednog 66-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je umešan u krađu, ali da nije povratila umetničko delo.

Slične objave

Prevarila ga sa ženom? Novi skandal drma Holivud

J K

3 muškarca Zodijaka pred kojima žene padaju na koljena

Igor Mudrinić

Preminuo Rutger Hauer u 75.godini

J K

Ostavite komentar