Svijet Vijesti

Salvini okupio hiljade svojih pristalica

Hiljade tvrdokornih pristalica italijanske desničarske stranke Liga sa severa zemlje okupljaju se u gradu u Lombardiji na skupu podrške Mateu Salviniju.

Salvini, vođa stranke Liga nastoji da se ponovo učvrsti kao opozicioni vođa posle ozbiljnog propusta u proračunu koji je koštao njegovu stranku ispadanje iz vlade.

Pristalice sa šalovima na kojima piše “Salvini zauvek” ili majicama sa natpisom “Salvini premijer” pristižu na polje u mestu Pontida blizu Bergama za godišnji miting Lige.
Pontida ima dugu istorijsku povezanost sa nacionalističkim pokretima.

Salvini pokušava da aktivira svoju bazu u suprotstavljanju koalicionoj vladi Pokreta pet zvezdica i Demokratske stranke koja je preuzela dužnost prošle nedelje.

Salvini je isključen iz vlade i izgubio je položaj italijanskog tvrdog anti-imigrantskog ministra unutrašnjih poslova.

Anketa objavljena danas u finansijskom dnevniku Sole-24 Ore pokazuje da je, uprkos Salvinijevim pogrešnim političkim koracima, njegova Liga i dalje najjača partija u Italiji sa podrškom od 34 odsto.

Prva 14-mesečna vlada aktuelnog premijera Djuzepea Kontea pala je prošlog meseca jer je Salvini povukao svoju anti-imigrantsku partiju Ligu iz koalicije u neuspelom pokušaju da izdejstvuje prevremene izbore da bi on postao premijer.

Uprkos velikim rivalitetima Pokret pet zvezdica i Demokratska stranka levog centra uspele su da formiraju novu koaliciju i izbegnu prevremene parlamentarne izbore.

Slične objave

Tramp ima novi plan za Grenland

M.

Pretresi u Mostaru, Širokom Brijegu i Grudama, šest osoba uhapšeno

M.

Čuvar spasio živote drugih

D V

Ostavite komentar