Magazin Zanimljivo

Japan testira vještački snijeg

Japan je započeo testiranje mašina za snijeg koje će koristiti tokom Ljetnjih olimpijskih igara sljedeće godine, sa ciljem da i takmičarima i posjetiocima bude svježije i prijatnije.

Jedna od proba izvedena je tokom vožnje kanuima, kada je po tribinama posuto oko 300 kilograma veštačkog snega, koji je napravljen od mrvljenog leda i vode.

Cilj je da tokom leta subjektivni osećaj o temperaturi kod posetilaca bude prijatniji, jer je najavljeno uobičajenih prosečnih 35 Celzijusovih stepeni za naredno leto.

„Organizacioni odbor želi da pokuša sve što je moguće kako bi ublažio vrućinu, a ovo je jedna od ideja koju smo smislili. Veštački sneg neće sniziti temperaturu vazduha, ali nadamo se da će se ljudi osećati prijatnije i osećati svežinu“, izjavio je viši direktor Organizacionog odbora „Tokio 2020“, Taka Okamura.

Okamura nije želeo da govori o ceni mašina za pravljenje snega i cele procedure.

Na probnom „padanju veštačkog snega“ u Tokiju, učestvovalo je oko 150 dobrovoljaca.

Naravno, osim rashlađivanja veštačkim snegom, organizatori planiraju osveženje klima-uređajima i uređajima za raspršivanje hladne vode.

Organizatori su najavili da će, kako bi se izbegle najveće vrućine, maratonska trka na primer, početi u šest sati ujutru. Staze i putevi za trčanje će biti prebojeni specijalnim materijalima kako bi temperature bile prijatnije.

Tokom današnje probe i vožnje kanuima, temperatura je bila ugodnih 25 stepeni pre nego što je uključena mašina za sneg.

Slične objave

Ana Saso blista i u šestoj deceniji

V.R.

Emily Ratajkowski vraća u modu topiće koji jedva prekrivaju grudi

J K

Princ Hari i Megan Markl otpratili sve na Instagramu

J K

Ostavite komentar