Tehnologija World-wide-web

Francuska kaže da će blokirati Facebook kriptovalutu Libra u Evropi

Facebook kriptovaluta Libra naletjela je na još jedan kamen spoticanja. Manje od mjesec dana nakon što je EU otvorila antitrust istragu projekta, zvaničnici u Francuskoj su najavili da „ne mogu da odobre“ Libru na evropskom tlu.

Govoreći na konferenciji OECD-a u Parizu u četvrtak, francuski ministar finansija Bruno Le Maire rekao je da će Libra izložiti riziku suverenitet vlada. „Sve ove brige oko Libre su ozbiljne“, rekao je Le Maire, prema prevodu CNBC-a. „Tako da želim ovo reći mnogo jasnije: U ovim uslovima, ne možemo da odobrimo razvoj Libre na tlu Evrope.“

Le Maire – otvoreni protivnik kriptovaluta – nije proširio svoj komentar, ali čini se da verovatno namerava da blokira Libru u svom trenutnom obliku ukoliko se pokrene bilo gde u Evropi, a ne samo u Francuskoj. Facebook je više puta rekao da će sačekati dok ne dobije regulatorno odobrenje iz svih krajeva i sektora pre puštanja Libre, ali to bi moglo potrajati dugo – i ako protivnici navode suverenitet valute i brige o nacionalnoj bezbednosti kao razloge za blokiranje projekta, Facebook će se zaista suočiti sa vrlo značajnim izazovima.

Izvor: Engadget

Slične objave

“Poštujemo sve propise koje je donijela američka vlada”: Još kompanija otkazalo saradnju Huaweiju

D V

Broadcom je blizu dogovora o kupovini Symanteca za 15 milijardi dolara

V.R.

Asus laptopovi će kombinovati Ryzen 3000 i Nvidia GTX 1660 Ti

V.R.

Ostavite komentar