Košarka Sport

Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?

Igor Kokoškov mogao bi da nasledi Aleksandra Đorđevića na mestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije, pišu “Večernje novosti”.

Tako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i poslednja za Đorđevića u ulozi selektora.

List podseća da đorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uverenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima “Novosti“, za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom pre dve godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra – 2014. na Svetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko Kokoškov bude izabran za selektora Srbije, njegov prvi zadatak biće uvesti reprezentaciju na Olimpijske igre u Tokiju, kroz kvalifkacioni turnir neposredno pre početak glavnog turnira naredne godine.

Slične objave

Vanda: Inter je navikao da pati… Mauro neće Juventus

Z.K

Zvanično – bez Đokovića u Ženevi

Z.K

Novak: Ne plačem nad svojom sudbinom, drago mi je što je sve tako bilo

Z.K

Ostavite komentar