Magazin Zanimljivo

Tijelo muškarca koji je nestao prije 20 godina nađeno u autu na Google Mapsu

POSMRTNI ostaci muškarca koji je nestao prije dvadeset godina nađeni su u potopljenom automobilu na Floridi koji su stanovnici uočili na Google Mapsu, piše BBC.

William Moldt iz Lantane na Floridi prijavljen je nestalim 7. novembra 1997. godine. Tada je bio star 40 godina, a policiji je rečeno kako se nakon noćnog izlaska nije vratio kući. Pokrenuta je istraga, ali nije nađeno njegovo tijelo pa je slučaj zatvoren.

28. avgusta ove godine, znači 22 godine nakon nestanka, policija je pronašla njegovo tijelo u automobilu koji je bio potopljen u ribnjaku u naselju Moon Bay Circle, u području Wellington.

Vidjeli ga dronom

Potopljeni automobil prvi je na karti Googlea primijetio bivši stanovnik tog mjesta. Zatim je kontaktirao poznanika koji još uvijek živi u Wellingtonu, a koji je dronom pretražio to područje. Kada je vidio da se u ribnjaku uistinu nalazi automobil, kontaktirao je policiju.

Šerif okruga Palm Beach rekao je za BBC kako policija pretpostavlja da je Moldt izgubio kontrolu nad vozilom i odvezao se u ribnjak.

“Teško je odrediti šta se točno dogodilo prije toliko mnogo godina. Sve što znamo jeste da je William Moldt nestao prije dvadeset godina, a da su sada nađeni njegovi posmrtni ostaci“, rekla je govornica policije Therese Barbera.

Index

Slične objave

Ekspedicija ,,Komsomolec“ – radijacija ,,na mahove“ ruske podmornice potopljene prije tri decenije

V.R.

Promijenio život iz korijena: Ben Affleck proslavio godinu dana bez alkohola

V.R.

U trendu su šeširi

V.R.

Ostavite komentar