Banja Luka

PROMJENA PLANA: Azil za pse sele na Manjaču

Umjesto planirane gradnje azila u Motikama, nadležni u Gradskoj upravi odlučili su da ovaj objekat ipak podignu u sklopu Razvojno-edukativnog centra na Manjači.

Azil za napuštene životinje nalazi se bukvalno na deponiji u Ramićima, i već deset godina se govori o njegovom izmještanju. Plan je bio da se takav objekat napravi u Motikama, međutim kako se u međuvremenu i ovo naselje dosta izgradilo i naselilo, stanovnici su se pobunili protiv te odluke.

Savjet mjesne zajednice dostavio je u Gradsku upravu čak dvije peticije mještana koji su se usprotivili azilu u svom komšiluku.

– Kada se planirala izgradnja azila u Motikama, taj dio grada nije bio izgrađen i nikome nije smetalo. Uvažili smo zahtjeve građana i pronašli najbolje rješenje, a to je u okviru REC Manjača – potvrdio je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prihvatilište za pse u Ramićima je privremeno sklonište napravljeno pored deponije i već dugo ima problema sa nedostatkom prostora za smještaj životinja bez nadzora.

SrpskaInfo

Slične objave

Počela izgradnja vodovoda za gornje dijelove naselja Česma

M.

Bez vode danas jedna ulica

M.

Park “Petar Kočić” u znaku beba

M.

Ostavite komentar