Auto-moto Noviteti

Mercedes-AMG One se neće trkati na Le Manu

Prvi čovjek AMG-a Tobias Moers je u izjavi za medije takođe rekao da njihov model AMG One neće loviti ni nedavno ostvareni brzinski rekord Bugattija.

Nakon nekolicine dodatnih intervencija u poslednjim fazama razvoja i testiranja, što se čini neizbežnim kada želi da se napravi supersportski automobil za korišćenje na javnim putevima koji pokreće motor iz Formule 1, čini se da u Mercedesovom odeljenju AMG privode kraju posao na modelu One koji bi prvi kupci trebalo da odvezu kući početkom 2021. godine.

U pomenutoj godini u svet višesatnih trka izdržljivosti bi trebalo da uđe nova klasa trkačkih automobila koja će zameniti preskupe i prekomplikovane LMP1 prototipove, ali prema rečima prvog čoveka AMG-a trkačko izdanje modela One neće biti među automobilima koji će se, pored ostalih trka FIA WEC šampionata (World Endurance Championship), boriti za slavu i na čuvenoj trci 24 sata Le Mana.

“Biće zanimljivo videti kako će se najavljeni modeli pojedinih automobilskih kompanija snaći u novoj klasi, ali uz sadašnje BoP regulative (Balance of Performance) mi za sada nemamo nameru da učestvujemo u WEC-u”, rekao je Moers i dodao da u AMG-u takođe nisu zainteresovani za lov na rekordnu brzinu (više od 490 km/h) Bugattijevog modela Chiron Super Sport 300+, jer ih više zanima vreme koje AMG One može da ostvari na stazi Nürburgring Nordschleife, što uskoro dolazi na dnevni red.

Na pitanje o evidentnom kašnjenju projekta Moers je iskreno odgovorio da su suštinske probleme oko modela One izazvale aktuelne regulative oko emisije izduvnih gasova i dozvoljene buke motora koji se “vrti” do 15.000 obr/min, ali u AMG-u na kraju imaju rešenje za pomenute probleme.

Izvor: Klix

Slične objave

Glavni inžinjer Toyote Supre želi novi MR2 uz pomoć Porschea

V.R.

Spreman za proizvodnju: Čuveni BMW-ov klasik vraćen u život

D V

Porsche proizvede samo dva ista automobila godišnje?

V.R.

Ostavite komentar