Region Vijesti

“Diskriminatorska odluka, Srbima oduzimaju pravo glasa”

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže za Kosovo Online da je odluka CIK-a da odbije žalbu ove stranke diskriminatorska.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže za Kosovo Online da je odluka CIK-a da odbije žalbu ove stranke diskriminatorska.

Najavljuje novu žalbu. Veće za žalbe Centralne izborne komisije odbacilo je žalbu Srpske liste na upustvo komisije prema kojem na predstojećim parlamentarnim izborima mogu glasati samo birači koji imaj kosovska dokumenta.

“Odlukom da se odbije žalba Srpske liste na protivzakonito i diskriminatorsko uputstvo kojim se oduzima pravo glasa Srbima na KiM nastavlja se silovanje pravde od strane kosovskih institucija”, ocenjuje Simić.

On je u izjavi za Kosovo Online istakao da je uveren da je ova odluka CIK-a protivzakonita i antisrpska i da je, kako navodi, podržana od strane nekih zapadnih ambasada, albanskih partija i privatnih Srba poslušnika, koji sprovode politiku protiv sopstvenog naroda.

Simić je najavio da će Srpska lista, u zakonskom roku podneti žalbu na ovu odluku u nadi da postoji bar malo pravde u ovom začaranom krugu nepravde i podlosti.

“Svi ovi sinhronizovani napadi na srpski narod imaju za cilj da nas oslabe. Ono što svi u Prištini i poslušni Srbi i stranci i albanski lideri zaboravljaju, ovo nije ni 1999., ni 2004. , a ni 2008. Srbija je ekonomski jača i snažnija, a politika predsednika Aleksandra Vučića je centrifugalna sila kojom se brišu sve razlike i razmirice a srpski narod jača i sabija svoje redove kako bi zaštitio sopstvene interese i opstanak na KiM”, poručuje Simić.

Izvor: Kosovo

Slične objave

Nosio kovčeg i plakao na sahrani Krunića, a sarađivao sa ubicama!

M.

Dačić: Peru zamrznuo odluku o priznanju samoproglašenog Kosova

M.

TEŠKA NESREĆA KOD PRIJEDORA: Poginuo u sudaru dva automobila

M.

Ostavite komentar