Tehnologija World-wide-web

Google testira ‘Play Pass’ aplikaciju i pretplatu na igre

Ranije ove godine, Apple je objavio Apple Arcade – servis zasnovan na mjesečnoj pretplati koji omogućava pristup biblioteci mobilnih igara (uključujući i neke ekskluzivne naslove) na iOS platformi.

Apple Arcade još uvek nije pušten u rad, a sada imamo informacije da Gogle već testira svoj konkurentni servis, pod nazivom Play Pass.

XDA Dvelopers tim je još prošle godine pronašao dokaze o tome da Google radi na Play Pass servisu, ali sada kompanija počinje i sa testovima. Na pratećim fotografijama, prikazani su stranica za logovanje na Play Pass i cena od 4,99 dolara mesečno. Naravno, ova cena bi se mogla promeniti do finalne objave servisa.

Opis stranice sugeriše da će postojati katalog sa igrama, premijum muzičkim aplikacijama i svim ostalim između. Uz Google Play Pass će moći da se otključa pristup hiljadama premijum aplikacija i igara bez reklama, naknada za preuzimanje ili kupovina u okviru aplikacija.

Ostaje samo da se vidi da li će pretplatnički servis za igre/aplikacije biti isplativ na Androidu, s obzirom na to da iPhone korisnici troše mnogo više novca na aplikacije nego što je to slučaj sa Android korisnicima.

Izvor: Android Police

Slične objave

Ništa od debeljka sa baterijom od 18.000 mAh

D V

Cooler Master, MSI i AMD u ‘Play Fast, Play Cool’ kampanji

V.R.

Neki Android 10 telefoni počeli da dobijaju tamni mod za Google Play Store

V.R.

Ostavite komentar