Region Vijesti

Novosti: Medvedev 20. oktobra u Beogradu?

Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, pišu “Večernje novosti”.

List u sutrašnjem broju podseća da je mogućnost da Srbija uskoro bude domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku najavio je za vikend predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora s ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

“Novosti”, međutim, navode da poseta ruskog zvaničnika još nije potvrđena i dodaju da, prema njihovim informacijama, postoji mogućnost da dolazak Medvedeva “ne bude tačno na Dan oslobođenja”, već možda neki dan kasnije kako bi se povezala dva važna datuma – 20. oktobar i dan kada je Beograd oslobođen u Prvom svetskom ratu, 1. novembar.

“Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države, od političkih, privrednih do vojnotehničkih”, ocenjuje beogradski dnevnik.

Medvedev je, podseća još list, pre 10 godina već u Srbiji, tada kao predsednik Rusije, kada se obeležavala 65. godišnjica oslobođenja Beograda.

Slične objave

Lopov baksuz: Zapeo u klimi, pa u ruke policije

M.

Mektić: Zaustavićemo ulaske hrvatske policije u BiH

M.

Španija: Evakuisano 400 putnika i članova posade

M.

Ostavite komentar