Ljubav i seks Magazin

Istraživanje parova pred kamerama: Kako ljubavne rasprave utiču na zdravlje?

Zbog ubrzanog otkucaja srca, povećava se rizik zdravstvenih problema koji mogu uslijediti kasnije…

Česte rasprave sa partnerom ostavljaju trag na vašem organizmu i zdravlju – evo kako.

Svađa sa partnerom može da bude okidač za snažan, fizički bol – pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu Nortvestern u Ilinoisu.

Istraživanje naučnika je trajalo dve decenije, tokom kojeg su na pet godina pozivali bračne parove da izađu ispred kamera. Dok su se ispitanici raspravljali sa svojom drugom polovinom, stručnjaci su proučavali njihove izraze lica, analizirali ton glasa i govor tela. Zatim su ih ispitivali o njihovom zdravstvenom stanju.

Studija je pokazala da je čak 80 odsto muškaraca koji su se tokom rasprave sa partnerkom ljutili razvilo simptome kardiovaskularnih bolesti – bol u grudima, ubrzan rad srca, kratak udah. Naučnici su zaključili da tokom prepiranja raste krvni pritisak i povećava se broj otkucaja srca, što tokom godina ostavlja posledice na zdravlje i povećava rizik od kardiovaskularnih problema.

Muškarci koji tokom prepirki izbegavaju kontakt očima i navodno ne primećuju partnerku osećaju napetost u mišićima i bolove u leđima. Gotovo polovina ispitanih imala je ove simptome, za razliku od onih koji su emocionalno otvoreniji.

Slične objave

Sat rođenja određuje karakter: Jeste li šarmer, lider, filozof…

V.R.

Ova žena traži da joj ljudi uplate 100.000 dolara “jer ne može pronaći posao”

Igor Mudrinić

Koji trikovi ispod pokrivača uzbuđuju vaš horoskopski znak

V.R.

Ostavite komentar