Mobilni svijet Tehnologija

Većina Qualcomm procesora će naredne godine imati 5G modem

Qualcomm je objavio da će integrisati svoju 5G tehnologiju u seriju 6xx i 7xx procesora iz srednjeg segmenta, a ne samo u premijum 8xx seriju.

To znači da će 2020. godine moći da se kupi relativno jeftin telefon sa 5G brzinama koje idu iznad 1Gbps.

Kompanija je objavila da će tehnologija biti implementirane u telefone proizvođača kao što su Oppo, Realme, Redmi, Vivo, Motorola, Nokia i LG. naravno, tu je i Samsung od kojeg se već očekuje da koristi Snapdragon 855 naslednika sa ugrađenom 5G podrškom.

Procesori sa 5G integracijom će podržavati sve ključne regije i frekvencije, uključujući mmWave, sub-6 GHz spektar, TDD i FDD, 5G multi-SIM i drugo. Qualcomm ističe da radi na preko 150 5G dizajna kao deo dugoročnog bežičnog roadmapa sa visokom brzinama.

Qualcomm je nedavno predstavio brži i efikasniji X55 modem, zasnovan na 7nm tehnologiji, ali on neće stići pre 2020. godine. Najnoviji integrisani 5G procesori i odvojeni 5G modemi koriste Qualcomm-ov “Snapdragon 5G Modem-RF System”, koji spaja modem, RF transmiter RF front-end.

Kompanija ističe da će 7-series 5G platforma biti spremna do četvrtog tromesečja ove godine, a uređaji koji će je implementirati će uslediti nedugo nakon objave platforme. Telefoni sa 6-series 5G platformom se očekuju u drugoj polovini 2020, dok će za premijum Snapdragon 8-series 5G platformu više detalja biti dostupno kasnije tokom ove godine.

Izvor: Engadget

Slične objave

Budućnost poljoprivrede: Plutajuće urbane farme

V.R.

Motorola počinje sa ponudom 5G Moto Moda

D V

Instagram skriva lajkove

V.R.

Ostavite komentar