Region Vijesti

Stigao odgovor Hrvatske: Nisu bili ispunjeni uslovi za ulazak predstavnika Vojske Srbije

Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je da je 11 srpskih vojnika vraćeno s hrvatske granice, jer njihov dolazak u Hrvatsku nije bio najavljen.

“Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne uniforme u vozilu. Nismo imali službene najave tih osoba i na osnovu zakona o kontroli granice nisu ispunjeni uslovi za ulazak u drugu državu”, rekao je Milina.

On je naglasio da posete treba da budu najavljene i da “postoje propisi kako se to radi”, prenela je regionalna N1 televizija.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da je delegaciji Vojske Srbije koja je krenula na obeležavanje dana Jasenovačkih novomučenika zabranjeno da uđe u Hrvatsku i poručio da bi hrvatska država za to morala da se izvini i da kaže da sa time nema ništa.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je delegacija na vreme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da je na njoj trebalo da učestvuje po zvaničnom pozivu episkopa pakračko-slavonskog SPC Jovana Ćulibrka.

B92

Slične objave

BG: Autom uletio u baštu kafića

D V

Pucali na kombi u kome se nalazio bend Maje Berović

M.

Američki mediji: Rast vojne moći Kine ugrožava bezbjednost u Evropi

V.R.

1 Komentar

Васкрсија, Б. Лука Septembar 7, 2019 at 8:12 pm

Усташка посла…

Odgovori

Ostavite komentar