Auto-moto Ostalo

Porsche povećao udio u Rimac Automobilima

Porsche je jutros objavio kako je povećao udio u Rimac Automobilima na 15,5%. Prethodno je Porsche u kompaniji Mate Rimca držao udio od 10 posto kojeg je za 18,7 miliona eura kupio u junu prošle godine.

Budući da Porsche povećava raspon svojih električnih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

“Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj kompanije Rimac”, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni finansijski direktor Porsche AG-a.

“Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu kompaniju, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo saradnju u baterijskoj tehnologiji.”

Povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijeće brzom tempu razvoja kompanije Rimac, što uključuje značajno povećanje proizvodnje komponenti. Ovaj potez omogućiće poslovanju podršku većem opsegu i obimu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sistema, do najnaprednijih “infotainment” i “connectivity”sistema.

Osim dizajniranja, razvoja i proizvodnje naprednih tehnologija za razne marke automobila visokih performanse, Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobil uoči proizvodnje u 2020. godini. Automobil će proći intenzivan program testiranja u sklopu homologacije za distribuciju na svim svjetskim tržištima.

Slične objave

Na putevima najveće zemlje na svijetu 45 miliona vozila – jedan auto na tri Rusa

D V

Volvo spremio XC90 otporan na projektile – košta pola miliona

D V

Električni MINI stiže u julu

D V

Ostavite komentar