Auto-moto Motori

Počele isporuke žestokog Aprilia RSV4 X modela

Teško je povjerovati da je prošla čitava decenija od lansiranja Aprilia RSV4 motocikla, a čak i nakon toliko vremena, ovaj superbajk sa V4 agregatom je podjednako konkurentan na tržištu.

U čast ovog jubileja, ali i tri WSBK titule koju je ovaj dvotočkaš osvojio, kompanija iz Noalea je zamislila specijalno izdanje, koje će biti napravljeno u svega 10 primeraka. To je Aprilia RSV4 X!

Isporuke ovog motocikla, čija cena je 40.000 evra, su konačno počele, a kupci su dobili ručno napravljeni dvotočkaš sa V4 “srcem” zapremine 1.078 kubika i 222 KS, uz šasiju težine 165 kilograma.

To smanjenje težine od oko 12 kg je postignuto optimizacijom nekoliko komponenti i oklopom od ugljeničnih vlakana, lakšim rezervoarom za gorivom, kao i titanijumskim Akrapovič izduvnim sistemom. V4 agregat je pretrpeo određene promene, sve sa ciljem da se poveća snaga.

Aprilia RSV4 X je prvi proizvodni model sa novim Brembo GP4-MS kočionim čeljustima, uparenim sa T-Drive diskovima i 19×16 radijalnim glavnim cilindrom istog italijanskog brenda.

Prvi koji je iskoristio dolazak nove “zveri” je Maks Bjađi, koji je motocikl provozao na Muđelu.

“Fantastičan je osećaj krotiti krivine na RSV4 X”, izjavio je Bjađi, koji će i sam posedovati jedan primerak. “Dok sam ga vozio, imao sam osećaj kao da nikada nisam prestajao sa trkanjem.”

Jedan od vlasnika novog modela je i MotoGP vozač Andrea Janone.

Izvor: Moto-berza

Slične objave

Drastičan pad prodaje Alfa Romea u Evropi

V.R.

Stradao Ferrari 360 Spider – na Filipinima nemaju milosti za prokrijumčarene automobile

V.R.

Kineski Aiways U5 prelazi više od 14.000 km na struju kako bi osvojio Evropu

V.R.

Ostavite komentar