Region Vijesti

“Imamo informaciju da još deset država može da povuče priznanje Kosova”

Postoje kredibilne informacije da još deset država može da povuku priznanje Kosova, izjavio je zamenik premijera Kosova u ostavci Enver Hodžaj.

Zamenik premijera Kosova u ostavci i zamenik predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj je u emisiji KTV rekao da su od “jedne susedne zemlje” dobili informacije da “Srbija priprema kampanju za povlačenje priznanja” i pomenuta su i sredstva za to.

“Trinaest država je povuklo priznanje. Mi treba prvo da shvatimo karakter naše državnosti. Ako bismo bili članica UN priznanje bi bilo univerzalno. U situaciji u kojoj smo, kada jedna država prizna Kosovo, treba uspostaviti diplomatske odnose. Neke od njih su stvarno ranjive”, kazao je Hodžaj i dodao da je dijalog sa Srbijom imao za cilj, pored ostalog, i da donese nova priznanja Kosova.

Hodžaj koji je u dva mandata od 2010. godine bio ministar spoljnih poslova Kosova, rekao je da Kosovu treba spoljna politika koja ima operativni plan i strateški pristup, i podvukao da su povlačenja priznanja Kosova mogla biti predupređena.

Slične objave

Ostavka Ursule fon der Lajen, Merkel skrštenih ruku

D V

Rusi lansirali novu raketu presretača

M.

Iz Turske ka Siriji krenula kolona oklopnih vozila

V.R.

Ostavite komentar