Republika Srpska / BiH Vijesti

Kolaps u Sarajevu: Zbog jake kiše nekoliko udesa

Više saobraćajnih nesreća je u poslijepodnevnim satima, usljed obilnih padavina, zabilježeno na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova KS za Klix.

Kolaps saobraćaja na glavnoj prometnici u Sarajevu, tačnije u ulici Zmaja od Bosne, uzrokovale su obilne padavine i saobraćajne nesreće u vrijeme kada su na sarajevskim saobraćajnicama uobičajene gužve.

Usljed nevolja s kišom i gužvama nisu saobraćali ni tramvaji. U KJKP GRAS nam je potvrđeno da tramvaji nisu radili od 16.30 do 16.45 zbog saobraćajne nesreće u naselju Pofalići.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su za Klix rekli da su u udesu na Pofalićima učestvovala dva vozila, te da je na njima pričinjena samo materijalna šteta.

Kolone su se stvorile u oba smjera glavne sarajevske prometnice, međutim, mnogo je veća gužva prema centru Sarajeva. Velike kolone vozila stvorile su se, takođe, u naseljima Ciglane, Skenderija, Marijin Dvor, kao i na području Novog Sarajeva i Novog Grada.

(Klix)

Slične objave

Teško povrijeđen motorista iz BL

M.

Dačić: Poslata poruka da u Srbiji postoji nestabilnost, kriza, sukobi, incidenti

M.

Događaj bez presedana: Aerodrom u Tripoliju već u rukama libijskog generala

M.

Ostavite komentar