Košarka Sport

Divac je obukao sako

Jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora svih vremena Vlade Divac će postati član Kuće slavnih.

Ceremonije prijema će trajati tokom celog vikenda, a prvi korak ka ulasku u legendarno društvo je svečana dodela sakoa.

Divac će postati četvrti Srbin koji će ući u Kuću slavnih, pre njega je ta čast ukazana Draženu Dalipagiću, profesoru Aleksandru Nikoliću i legendarnom Bori Stankoviću.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1169713719602868225

“Drago mi je pre svega zbog mene, moje porodice, mojih saigrača, trenera, navijača… svih koji su me podržavali svih ovih godina. Ovo jeste veliko priznanje i iskreno, nisam se nadao, kada sam počinjao da igram košarku, da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se eto i to desilo”, rekao je Divac za Glas Amerike.

U košarkaškoj karijeri koja je trajala dve decenije, teško je izdvojiti jedan ili dva momenta. Divac se odlučio za jedan sa reprezentacijom Jugoslavije i jedan sa klubom iz kojeg je otišao u NBA ligu.

https://twitter.com/NBAHistory/status/1169682082790027264

“Kada je reč o reprezentaciji, definitivno sam imao sreću… da igram od 1985. do 2002, što je nekih 17 godina, uz sankcije, kada nam nisu dozvolili da igramo, ali ipak imao sam sreću da se vraćam sa svakog takmičenja sa medaljom. Međutim, onako najemotivnija je svakako bila ona 1995. sa Evropskog prvenstva u Atini… i to zbog raznih razloga. Što se klupskih uspeha tiče… možda titula s Partizanom, prve godine kad sam došao, to je onako nešto što mi je ostalo u sećanju”, rekao je Divac.

Slične objave

Beker o Zverevu i “malom problemu” zvanom Đoković, Federer i Nadal

Z.K

Siti ostao na jednom zdravom štoperu

Z.K

Pelja bolji od Miloša, perfektni Nadala i Federer, kraj bajke i katastrofa nositeljki

Z.K

Ostavite komentar