Svijet Vijesti

“Radije bih bio mrtav u jarku nego da to uradim”

Britanski premijer Boris Džonson obećao je da nikada neće odložiti izlazak Velike Britanije iz EU, zakazan za 31. oktobar.

Džonson je istakao da bi radije bio mrtav u jarku nego da to uradi.

Upitan da li može da obeća britanskoj javnosti da neće ići u Brisel i tražiti novo odlaganje Bregzita, Džonson je rekao: “Mogu to da obećam. Radije bih bio mrtav u jarku”.

On se, u govoru u policijskoj stanici u severnoj Engleskoj, zapitao kakva bi bila svrha daljeg odlaganja izlaska Britanije iz EU, prenosi Rojters.

Poslanici Donjeg doma britanskog parlamenta podržali su u utorak predlog zakona koji ima za cilj da spreči Bregzit bez sporazuma, kojim se Džonson obavezuje da od Brisela zatraži da se produži rok za Bregzit posle 31. oktobra.

“Izbori neophodni”
Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas u Vejkfildu da su izbori neophodni kako bi britanska javnost odlučila da li želi Bregzit 31. oktobra ili da se rok produži.

“Uopšte ne želim izbore, ali iskreno ne vidim drugi način”, rekao je on tokom posete policijskoj akademiji u Vejkfildu.

Poslanici su juče odbili Džonsonov poziv na vanredne izbore 15. oktobra, a pre toga su usvojili zakon koji sprečava Bregzit bez sporazuma.

Džonson je rekao da će parlament “uništiti našu pregovaračku moć” i predati kontrolu Evropskoj uniji.

On je dodao da bi “zaista trebalo da odluči narod ove zemlje” da li će Velika Britanija napustiti EU 31. oktobra ili nema.

Slične objave

SPREMNI I NA PROTESTE: Srbi u Glamoču uznemireni zbog najava o TESTIRANJU NOVOG ORUŽJA na vojnom poligonu

M.

Ukraden mač sa spomenika Sibinjanin Janku

D V

Sarajevo: Otac pretučenog maloljetnika otkrio ŠTA SE DESILO

M.

Ostavite komentar