Košarka Sport

Đorđević o koškanju sa Italijanima i Jovićevoj “južnjačkoj krvi”

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pričao je o tenzijama koje su viđene na meču između njegove reprezentacije i Italije.

Srbija je savladala Italiju rezultatom 92:77 i osvojila prvo mesto Grupe D na Svetskom prvenstvu.

Tokom meča u nekoliko navrata igrači i jedne i druge selekcije ulazili su u blaže fizičke sukobe, a selektor Đorđević ističe da su takve stvari bile apsolutno nepotrebne, ali razume postojanje tenzije.

Tokom jednog koškanja Nikole Jokića i Danijela Heketa na teren je pokušao da “uleti” Stefan Jović, koji je u tom trenutku bio na klupi. Njega su iste sekunde zaustavili Đorđević i član stručnog štaba Darko Rajaković, dugogodišnji pomoćni trener u NBA ligi.

“Darko (Rajaković) to zna iz NBA, gde čim uđeš na teren (sa klupe) dobiješ suspenziju na dve utakmice. Ne znam kako je u FIBA, ali i meni je to u glavi. Samo sam ga krajičkom oka video i nisam hteo da dozvolim… Vodili smo, privodili kraju i nama je tada bila najmanje potrebna takva situacija. Igrači moraju to da znaju, bez obzira na to što kod nas ‘vri krv’ – kod Jovketa (Stefan Jović prim. aut.) ta južnjačka. Taj neki impuls te navodi da pokažeš zube i karakter, ali u tim trenucima je to potpuno nepotrebno”, istakao je Đorđević.

On je zatim podsetio na neka ranija vremena kada je rivalstvo Italije i Srbije bilo mnogo veće nego danas.

“Sa njima se istorijski dešavaju te stvari. Krene da se igra, oni igraju čvrsto i jako i u tim nekim situacijama dođe do povlačenja, faula koji se ne sudi… Pa dođe do nekih iskri, to su kroz istoriju bile i neke ozbiljnije situacije. To neko rivalstvo traje već decenijama, tako da kada to postoji te stvari su donekle očekivane”, dodao je selektor

Slične objave

Gvardiola: Impresioniran sam talentom bivših Jugoslovena

Z.K

NFL pomilovao Gordona, uslovno vraćen u Nju Ingland

V.R.

Stigla zvanična potvrda – Olimpijakos želi u ABA ligu

Z.K

Ostavite komentar