Region Vijesti

“Nijedan predstavnik druge države neće moći na Kosovo, pa ni Vučić”

Institucije Kosova neće dozvoliti predstavnicima nijedne druge države da dođu na Kosovo i vode kampanju tokom izbornog procesa, kažu zvaničnici iz Prištine.

Kako prenosi portal Kosovo onlajn, ove reakcije zvaničnika u Prištini dolaze usled najave određenih beogradskih vlasti da će posetiti Kosovo u toku predizborne kampanje za parlamentrane izbore koji će se održati 6. oktobra, piše RSE.

Savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, Jetlir Ziberaj, izjavio je da kosovske institucije neće dati dozvolu za ulazak na Kosovo nijednom predstavniku druge zemlje, posebno srpskim zvaničnicima, sa ciljem da organizuje kampanju na Kosovu.

“Apsolutno, nijedan državni predstavnik bilo koje države neće moći da dođe ovde i vodi kampanju. U tom smislu, potpuno su nerazumljive najave zvaničnika Vlade Srbije da će posetiti Kosovo zarad predizborne kampanje. U stvari mi to razumemo, budući da oni imaju tendenciju da zaoštre situaciju i stvaraju unutrašnje tenzije”, kazao je Ziberaj.

On je potvrdio da kosovske institucije sarađuju sa međunarodnom zajednicom, kako bi se obezbedio mirni izborni proces, gde će se građanima zagarantovati slobodno glasanje.

Podsećamo, Ziberaj je ranije istakao da se ta zabrana odnosi i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osvrćući se na mogućnost njegove posete.

“U ovom periodu se neće dozvoliti ulazak nijednoj osobi koja namerava da zaoštri situaciju. Na Kosovo neće moći da uđe niko ko ima za cilj destabilizaciju”, poručio je on.

Slične objave

“Volstrit žurnal” otkriva: Ubijeni Kimov polubrat bio doušnik CIA-e

M.

U Tuzli zaplijenjeno više od 11 kilograma droge vrijedne 600.000 KM

M.

BiH uvozi svinje iz Njemačke

D V

Ostavite komentar