Auto-moto Šuška se šuška

Iz Volkswagena najavljuju “urbani kupe”

Njemački auto-gigant radi na novom modelu iz segmenta kupe-krosovera, koji će biti razvijen u Brazilu.

Volkswagen je nedavno najavio da će uložiti značajna sredstva u svoju fabriku u Brazilu, a sada je otkrio i koji će to novi model tamo praviti. Iz nemačkog proizvođača saopštili su da je u pitanju vozilo koje u toj kompaniji nazivaju “Urban Coupe”, a koje će u potpunosti biti razvijeno u Brazilu.

Tim povodom objavili su i tizer skicu siluete automobila koji ima karakteristike kupe-krosovera. U Volkswagenu navode da je reč o vozilu koje u sebi “kombinuje osobine sportskih automobila i povišenu poziciju sedenja”.

Preciznije, biće to kupe-krosover namenjen “široj publici” za razliku od većine dosadašnjih automobila iz tog segmenta koji su uglavnom pripadali premijum klasi vozila.

Foto: Volkswagen promo

Ono što je posebno interesantno za kupce u Evropi jeste informacija da će se osim u Brazilu “Urban Coupe” izrađivati i na Starom kontinentu, pa će biti dostupan i na evropskom tržištu.

Volkswagen nije otkrio ime novog modela ni datum premijere, ali kako Motor1 saznaje automobil bi mogao da ponese oznaku T-Sport i trebalo bi da debituje 2020. godine.

Slične objave

Mercedes-Benz otvorio novi experience centar za vožnju G-Klase

D V

Volkswagenova električna ofanziva – 36.000 punjača širom Evrope do 2025.

D V

Volkswagen reklamira manuelni menjač u SAD kao zaštitu od krađe

D V

Ostavite komentar