Hardware i software Tehnologija

HoloLens 2 AR naočare stižu u septembru

Microsoft je objavio približno vrijeme kada će se u prodaji pojaviti druga generacija njihovih naočara za proširenu realnost – HoloLens 2.

Na World Artifical Intelligence konferenciji održanoj u Šangaju, Microsoft-ov izvršni potpredsednik Hari Šum, rekao je da HoloLens 2 postati dostupan korisnicima tokom septembra ove godine.

Cena sistema biće oko 3.500 dolara, što HoloLens 2 primarno targetira ka poslovnim korisnicima. Nova verzija doneće veliki broj unapređenja kao što su bolja balansiranost prednje i zadnje strane (što će olakšati nošenje), vizir koji može da se podiže, prepoznavanje i praćenje očiju, bolje praćenje pokreta prstiju, kao i veći ugao gledanja.

Originalni HoloLens nije bio široko prihvaćen, pa je Microsoft na njegovom nasledniku dosta radio na tom aspektu. Novi model je zasnovan na ARM procesoru, podržava Unreal Engine 4 i daje developerima pristup do šireg raspona API-ja i drajvera. Jedno od značajnih unapređenja je i što sada developeri mogu da kreiraju sopstvene prodavnice za distribuiranje HoloLens 2 aplikacija.

Inače, HoloLens 2 je već nekoliko meseci dostupan u pretprodaji, a nekoliko velikih proizvođača aplikacija je dobila svoje primerke, pa se očekuje da će u Septembru, zajedno sa hardverom biti predstavljen i odgovarajući softver.

Izvor: Venture Beat

Slične objave

BenQ najavio ZOWIE XL2731 gejming monitor

V.R.

GeForce RTX 2080 Super primjećen na FF XV benchmarku

V.R.

Gigabyte-ov SSD naredne generacije obećava velike potencijale za PCIe 4.0

V.R.

Ostavite komentar