Republika Srpska / BiH Vijesti

Zvanično zapečaćen objekat u Ajdinovićima, 50 radnika od ponedjeljka bez posla

​Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zapečatili su objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.

Kao što je i najavljeno, danas u 10 sati na adresi SRC Ajdinovići stigli su inspektori i službenici policije koji su nakon vještačenja pristupili pečaćenju ulaza u objekat koji je nedavno došao u žižu interesovanja nakon što se 18 djece javilo u zdravstvene ustanove nakon sumnje na trovanje hranom, javlja Klix.

Prema riječima advokata Senada Pećanina koji zastupa Ajdinoviće, nakon svih urađenih nalaza na KCUS-u i Institutu za ispitivanje hrane u Zenici, nije ustanovljeno ništa sporno. On je kazao i da su svi uposlenici uradili nove sanitarne preglede.

Vlasnik SRC Ajdinovići je nakon ovog skandala odlučio zatvoriti kompleks te ugasiti kompaniju zbog čega će 50 osoba od 1. septembra ostati bez posla. Razlog leži u činjenici da je firmi narušen ugled te da će izgubiti znatna finansijska sredstva dok je objekat zapečaćen.

Nekoliko dana poslije u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići je došlo do velikog požara u kojem je izgorio smještajni dio objekta. Istraga ovog slučaja je u toku.

Inače, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK požalili su se danas u Ajdinovićima kod Olova da ih mediji ometaju u radu, iako su novinari samo čekali zvanično zatvaranje objekta i pečačenje.

Nakon odluke da zatvori objekat SRC Ajdinovići javnosti se obratio i vlasnik Nihad Helać koji je pismo uputio i premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK.

Slične objave

Tramp: Istraga je suluda, neka objavi dokumenta

M.

Avion Srpske korišten cijelo ljeto: Višković u pokušaju da demantuje CAPITAL ponovo slagao

Z.K

Dačić: Nova sjednica SB o KiM 31. oktobra

M.

Ostavite komentar