Hronika Region Vijesti

Srbe kod Knina napali pripadnici Torcide

Nakon što je policija jutros saopštila da je uhapsila osam osoba koje se dovode u vezu s napadom na Srbe u Uzdolju, počinju da se otkrivaju i detalji oko toga ko su oni.

Svi su sa područja Splita, a radi se o huliganima starosti od 28, 25 i šestorici do 21 godine.

Do 15.10 privedena su četvorica njih na davanje iskaza u šibensko tužilaštvo. Za svu četvoricu privedenih predloženo je određivanje istražnog zatvora, javlja Index.hr.

Jedan huligan za kojeg je takođe potvrđeno da je učestvovao u napadu na Srbe u Uzdolju je u bjekstvu, a policija traga za još desetoricom napadača.

Potvrđeno je da su svi napadači pripadnici Torcide, a sva petorica kojima je dosad utvrđen identitet evidentirani su prekršajno i krivično zbog navijačkog nasilja.

Načelnik šibensko-kninske policije otkrio je kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina:

“Kao dio navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su se u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekat maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači su ostali u automobilima”, rekao je načelnik policijske uprave šibenske.

“Nakon završenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga”, rekao je načelnik.

Dodao je da napad u Uzdolju nije povezan s incidentom u Đevrskama iste večeri.

Hrvatski mediji javljaju i da su dvojica privedenih, dok su pokriveni majicama iz policijske stanice išli prema zgradi suda, reporterima dobacivali: “Novinari Srbi, je**m vam majku.”

U jezivom napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju 21. avgusta, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa, povređeno je više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici.

Riječ je o mjestu sa većinski srpskim stanovništvom.

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama i počeli razbijati i tući.

Napad je okarakterisan kao krivično djelo iz mržnje i izazivanje nereda.

Napadači, ako im se utvrdi krivica, mogu dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora

Slične objave

Gdje ide novac prikupljen za puteve?

M.

Objavljeni transkripti iz aviona otetog 11. septembra

M.

Amerika danas zvanično izlazi iz nuklearnog sporazuma

M.

Ostavite komentar