Banja Luka

U Banjaluci sutra zaprašivanje komaraca

Komarci, insekti koji sigurno predstavljaju najlošiju stranu ljeta, opet su u rojevima prisutni u velikom broju gradskih naselja.

U Banjaluci sutra zaprašivanje komaraca

Prema prijavama građana, u srijedu u terminu od 20 do 23 časa, biće izvršen korektivni tretman zaprašivanja komaraca u osam gradskih naselja, rekli su u “Eko-belu”.

“Zaprašivanje će biti izvršeno u svim naseljima iz kojih smo zaprimili prijave građana da je brojnost komaraca povećana”, kazali su u “Eko-belu”.

Dodaju da će zasad korektivno zaprašivanje biti izvršeno u naseljima Centar, Nova varoš, Rosulje, Petrićevac, Derviši, Lazarevo I, Lazarevo II i Ada.

Ističu da će ovo biti treći tretman zaprašivanja, do sada su urađena dva sveobuhvatna, a ovo je prvi korektivni tretman.

“Ukoliko bude još prijava građana da je brojnost komaraca povećana u nekim drugim naseljima, radiće se još korektivnih zaprašivanja”, naveli su u “Eko-belu”.

U “Eko-belu” upozoravaju pčelare da u navedenom vremenu preduzmu mjere zaštite pčela, natkrivanjem košnice kartonima ili nekim drugim priručnim sredstvima.

NEZAVISNE NOVINE

Slične objave

Bez vode danas jedna ulica

M.

Prijave se za akciju „pospremanja“ grada

M.

Smeće u centru: Stiglo izvinjenje

M.

Ostavite komentar