Auto-moto Noviteti

Novi Bentley Continental GT u izdanju kompanije Wheelsandmore!

Novi Bentley Continental GT je jedan od najpoželjnijih luksuznih automobila na svijetu. Upravo zbog toga tjuning kompanije rade sve što je u njihovoj moći kako bi se „dokopale“ jednog primerka na kom bi mogle da primene svoju „magiju“.

Pre nekoliko meseci je kompanija Startech modifikovala ovaj automobil. Međutim, ta tjuning kuća se fokusirala na dizajn. Sa druge strane, kompanija Wheelsandmore je nedavno predstavila svoju verziju modela Bentley Continental GT. Ona se fokusirala na mehanizaciju, te sam automobil izgleda gotovo „fabrički“. Međutim, zahvlajujući modifikacijama na agregatu, Continental GT je postao „pravi ubica Porsche-a, bar kada je ubrzanje na pravoj liniji u pitanju“. Tako su bar naveli predstavnici kompanije Wheelsandmore.

Naime, Wheelsandmore je spremila dva tjuning paketa za Continental GT. Sa prvim, Stage 2 paketom, izlazna snaga šestolitarskog W12 bi-turbo agregata ovog modela povećana je sa 626 KS i 900 Nm obrtnog momenta na čak 784 KS i 1.100 Nm obrtnog momenta! Tu je i Stage 1 paket sa kojim izlazna snaga gore pomenutog agregata iznosi 740 KS i 1.050 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući Stage 2 tjuning paketu, britanski luksuzni grand tourer iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,28 sekundi! Takođe, on sada može postići maksimalnu brzinu od 343 km/h.

Od drugih modifikacija izdvaja se novi izduvni sistem i „plug-and-play“ modul za podešavanje klirensa automobila. On podrazumeva da se visina automobila može podesiti daljinski, putem smartfona.

Ističu se još i nove felne od 22 cola, koje su dostupne u srebrnoj ili crnoj boji.

Slične objave

Nissan IMq concept

D V

Električni Fisker SUV

V.R.

Aston Martin je mogao da proda blizu 1.000 Valkyrie automobila, ali je proizvodnja ograničena na 150 primjeraka!

V.R.

Ostavite komentar