Tehnologija World-wide-web

Windows 10 i restartovanje računara

Iako su računari prilično evoluirali u posljednjih nekoliko godina, bar jedna stvar je i dalje ista: svaki korisnik u nekom trenutku mora da restartuje svoj uređaj.

Upravo zbog toga Microsoft planira da sledeća dva velika Windows 10 ažuriranja, koja su planirana za sledeću godinu, ponudi suptilna rešenja za to kako se operativni sistem ponaša tokom restartovanja računara.

Tako se kao deo Windows 10 Insider Preview Build-a (build 18965) već testira funkcija koja Windows korisnicima daje veću kontrolu nad tim da li se aplikacije ponovo pokreću svaki put kada se restartuje računar. Opcija koja kontroliše restartovanje aplikacija se za sada nalazi zajedno sa opcijama koje su u vezi sa povezivanjem sa novim uređajima, zbog čega se onim korisnicima koji to ne znaju čini da Windows nije u stanju da neke aplikacije pokreće automatski.

Nova funkcija je za sada dostupna samo insajderima, te nije automatski uključena, što može da se izmeni ako se u Windows 10 Start meni, ili u polje za pretraživanje podešavanja, ukuca “restart apps.”

Istina je da Microsoft ne objavi sve funkcije koje se testiraju u Preview Build-u, a ako nova funkcija za restartovanje aplikacija ipak bude ugledala svetlost dana trebalo bi da se pojavi sa “20H1” ažuriranjem koje je zakazano za početak 2020. godine.

Izvor: Engadget

Slične objave

Instagram prekršio pravilo: Obrisali profil korisnika i njegov nadimak dali kraljevskoj porodici

D V

Iran zaplijenio 1000 Bitcoin mašina

V.R.

Team Group predstavio T-Force Cardea Liquid seriju M.2 SSD-ova

V.R.

Ostavite komentar