Ex Yu

Nije volio svoj rođendan: Kako su tri velike smrti zauvijek promijenile Dragana Nikolića

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je na današnji dan 1943. godine u Beogradu. Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu. Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit…

Velikan srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je na današnji dan 1943. godine u Beogradu. Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program “Obraz uz obraz” i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštini da se venčaju.

– Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao – izjavila je jednom Milena Dravić za medije.

View this post on Instagram

Hvala Vam!Na primeru prave ljubavi,nesebičnosti,hvala na talentu i radu koji ste utkali u svaki svoj projekat,nežno.Hvala sto ste godinama čuvali onaj ,,šmek'' jugoslovenskog filma.Hvala Vam na predanosti prema radu,zbog kojeg možda niste imali dovoljno vremena za sebe.Nekada ste verovatno i padali od umora na setovima,ali niste odustajali,jer ste znali da deca tadašnje Jugoslavije gledaju kvalitetan program,kvalitetnu glumu u kojoj se ogleda mukotrpan rad.Malo je reci hvala za sve kvalitetne uloge!Milena,zahvaljujem ti se sto si moje omiljene partizanske filmove učinila posebnima.Hvala ti na Sutjesci,Kozari ,Neretvi i Zoni Zamfirovoj.Tašana ,bila si najbolja glumica starog kova ,zapamti to.Tebi Dragane hvala sto si bio nas Prle ,Uglješa i Hadži Zamfir!Nadam se da ste sada negde zajedno,obraz uz obraz,večno zagrljeni pod svodom zvezda.Prle čuvaj je!❣ #milenadravic #dragannikolic #togetherforever

A post shared by Milica Kandić (@_milicaovde_) on

Gaga, koji je bio veliki šmeker i veliki čovek, promenio se posle tri smrti koje je doživeo. Posle smrti starijeg brata dugo je patio, bio je i na ivici depresije. Stariji brat mu je bio uzor u svemu.

Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan. Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

https://www.instagram.com/p/B05SaLdp62G/?utm_source=ig_web_copy_link

Potom mu je preminula majka za koju je bio veoma vezan. Starao se o njoj zajedno sa suprugom Milenom. Poslednji udarac u nizu bio je odlazak Bore Todorovića s kojim je četiri decenije bio nerazdvojan.

– To više nije isti čovek – govorili su Draganovi prijatelji, prenosi Kurir.

Podsećamo, Dragan je preminuo 11.03.2016. u 72. godini života, posle duge borbe od teške i opake bolesti.

Foto: ATA Images, Instagram

Izvor: Kurir

Slične objave

Nedoumica je riješena: Maja Nikolić i Nataša Miljković ponovo zajedno na malom ekranu

V.R.

Goca Tržan htela da odustane od muzičke karijere

V.R.

Crnoj Gori fali sezonaca. Turista je više nego lani, a ugostitelji nezadovoljni

J K

Ostavite komentar