Hardware i software Tehnologija

Izvršni direktor Nvidije naziva ‘suludim’ kupovinu GPU-a bez Ray Tracinga

Tokom kompanijinog finansijskog izvještaja za drugo tromjesečje, generalni direktor Nvidije Jensen Huang izjavio je da je “suludo” nabaviti novu grafičku karticu kojoj nedostaje podrška za Ray Tracing.

Evo kompletnog citata: “U ovom trenutku pretpostavka je da ako želite da kupite novu grafičku karticu, trajaće vam dve, tri, četiri godine, ali ukoliko ona nema Ray Tracing – to je jednostavno suludo”.

Iako Jensenova izjava ima smisla iz perspektive budućeg razvoja situacije na tržištu GPU-ova, ona nema smisla ukoliko se pogleda aktuelna linija proizvoda kompanije Nvidia. U poslednja tri meseca, Nvidia je predstavila svoje GTX 1660 Ti, GTX 1660 i GTX 1650 grafičke kartice, a svim modelima nedostaje podrška za RTX Ray Tracing. Nvidia je tako, na određeni način, istakla da je “suludo” kupiti tri kompanijine najnovije grafičke karte.

Svojom izjavom Jensen jasno cilja AMD-ovu Radeon RX 5700 seriju grafičkih kartica, kojima trenutno nedostaje podrška za hardverski Ray Tracing. Ove grafičke karte nadmeću se na tržištu sa Geforce RTX i Geforce RTX Super serijama, koje imaju podršku za hardverski Ray Tracing.

Izvor: Overclock3d

Slične objave

Prototip renderi Intelove grafičke karte

V.R.

Team Group predstavio T-Force Cardea Liquid seriju M.2 SSD-ova

V.R.

Marsovski helikopter položio još jedan test

V.R.

Ostavite komentar