Magazin Zanimljivo

Gadljiva fotka koja je sasvim slučajno pokrenula novi trend na internetu

FOTOGRAFIJA koju je na Twitter prije dvije sedmice postavio Jason Prince pokrenula je novi izazov na internetu koji je zapravo jako koristan za okolinu.

Bez ikakve namjere Jason Prince je na svoj Twitter postavio sliku pune boce opušaka koje je skupio u krugu od pedeset metara s namjerom da upozori ekipu koliko opušaka zapravo ima oko nas.

“Za 20 minuta sam napunio bocu u krugu od 50 metara. Ovo postaje ozbiljno”, napisao je Prince.

Izazov je započela Amel Talha koju je na tu ideju potaknuo upravo Jason, a izazov je nazvala #FillTheBottle i sada ekipa na internetu masovno skuplja opuške u praznu bocu vode i fotografiše ih. Rezutlati su poražavajući – ogroman broj opušaka je oko nas, a da ih i ne primjećujemo, što dokazuju slike na internetu s hashtagom #FillTheBottle. 

Ekipa iz svih djelova svijeta skuplja opuške u bocu i slika ih, a Talha kaže da je izazov pokrenut jer je krajnje vrijeme da se ljudi osvijeste i vide koliko je okoliš zagađen. Poziva sve ljude širom svijeta da se uključe u izazov i čiste opuške kako bismo zajedno mogli spasiti planet. Inače, da bi se opušak raspao, potrebno je 18 mjeseci, ali tu zagađenje ne prestaje.

Osim plastike, filteri za cigarete sastoje se od hiljada hemijskih sastojaka, uključujući arsen, olovo i nikotin, a svi oni mogu procuriti u zemlju i more.

https://twitter.com/singularmcu/status/1159514628680015873?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1159514628680015873&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2109478

Slične objave

Seksualne navike koje imaju svi srećni parovi

Igor Mudrinić

Snimljen spektakularni meteor iznad Kostarike

M.

Aleksandra Prijović: Prvi noćni provod poslije porođaja

V.R.

Ostavite komentar