Republika Srpska / BiH Vijesti

Priča o ulaganju IRB-a u istok RS pranje savjesti

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske plasirala je posredstvom kreditnih linija u toku prvih šest mjeseci ove godine 74,8 miliona maraka u istočni dio Srpske, izjavila je Srni direktor IRB-a Snežana Vujnić. Za opoziciju to je zamazivanje očiju i prikrivanje stvarnog stanja.

Kada je riječ o Fondu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske, Vujnićeva je navela da je u prvom polugodištu posredstvom kreditne linije za početne poslovne aktivnosti plasirano 250.000 KM. 

“Ta izjava je pokušaj da se kaže nešto pozitivno o poslovanju IRB-a i da se teži tome da se sakrije sve ono što je bilo u posljednih pet ili šest godina” rekla je za BN TV poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić.

Trivićeva kaže da se to prikrivanje odnosi na neobjavljivanje izvještaja IRB-a.

Iznos od 250.000 KM za istočni dio Srpske je te početak poslovnih aktivnosti za Trivićevu je smiješna cifra.

“Bilo bi dobro da se u istočnom dijelu Srpske pokreću oni ionvesticioni projekti koje je premijr Radovan Višković obećao u svom ekspozeu, a odnose se na elektroenergetski sektor. Međutim, svi ti projekti kasne”, navela je Trivićeva.

Ovo je samo prikrivanje loše situacije i još lošije klime u istočnom dijelu Srpske i poslovanje IRB-a koje krije dosta gubitaka, zaključila je Jelena Trivić.

Ona je naglasila da su ti gubici nastali sa propadanjem tri banke u Srpskoj gdje je u IRB-u napravljen gubitak od skoro 200 miliona KM.

(BN TV)

Slične objave

Sedmorka uhapšena zbog pokušaja ubistva Banjalučanina

M.

“Dorijan” stigao do Kanade, stotine hiljada ljudi bez struje

V.R.

Putin: Aktuelne pouke iz Drugog svjetskog rata

M.

Ostavite komentar