Magazin Showbiz

Limuzina i motor Elvisa Presleya na aukciji

Američki pjevač Elvis Presley bio je veliki ljubitelj automobila, a posjedovao je brojne modele i motore tokom svog života.

Sada se nekoliko modela, koji su bili u njegovom vlasništvu, nalazi na aukcijskoj prodaji, dajući jedinstvenu priliku njegovim fanovima da ih učine svojima.

Tako će na aukciji biti ponuđeno nekoliko prevoznih sredstava koje je u svom voznom parku imao legendarni pjevač. Između ostalog, bit će ponuđeni limuzina Lincoln Continental i motor Harley Davidson.

“Vrhunska limuzina, koja je bila u Elvisovom ličnom vlasništvu, kupljena je nakon što je on vidio ovaj model na filmu. Činjenica je da je on vozio više puta i da je zaista volio”, stoji u opisu.

Kralj roka obožavao je Cadillace, ali nisu mu bile mrske ni druge marke automobila. Dio aukcije će biti i Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide, za koji se vjeruje da je u pitanju posljednji motor koji je on ikad kupio.

Elvis je prevezao svoj motor iz Kalifornije do Memfisa i prodao ga devedeset dana prije svoje smrti. Motor je bio izložen u Pioneer Auto Museum u Južnoj Dakoti, od početka osamdesetih godina.

Lincoln Continental je bio maksimalno opremljen, a na stražnjim sjedištima imao je i TV u boji. Poznavaoci Elvisa tvrde da je pjevač uživio u vožnji i da je najčešće on vozio taj automobil. Sva vozila imaju uredne dokumente te dokaze da je u njima sjedio Elvis Presley.

Slične objave

“Proljeće na moje rame slijeće”

Igor Mudrinić

Iznenadiće vas kojeg glumca 20.000 ljudi želi za novog Wolverinea

Igor Mudrinić

Počeo kineski festival tokom kojeg će biti pojedeno oko 15.000 pasa

V.R.

Ostavite komentar