Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšić istakao da Dodik ima tri opcije za rješenje krize

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je kazao da Milorad Dodik ima tri opcije za rješenje krize u vezi Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali ukoliko sve opcije odbije, poručio je da neće podržati izglasavanje mandatara za Savjetu ministara.

Ključna sjednica Predsjedništva nakon koje će mnogo toga biti jasnije biće održana u utorak 20. avgusta. Prvo će za zahtjev Komšića biti održana redovna, a potom je na zahtjev Dodika zakazana vanredna sjednica o mandataru za Savjet ministara, piše Klix.

– Sve ostaje isto. Gospodin Dodik ima sljedeće mogućnosti, prihvatiti ANP, odbiti potpuno ANP ili prihvatiti ANP i predložiti eventualne izmjene koje su po njemu opravdane, pa da se onda svi o tome izjasnimo – kazao je za Komšić.Naglasio je da je to logična i uobičajena procedura.

– O njegovom stavu oko ANP zavisiće i moje glasanje oko mandatara. Ako on odbije ANP, ja ne mogu glasati za mandatara koji nije spreman da ispunjava ranije odluke Predsjedništva BiH i da ne poštuje odredbe Zakona o odbrani BiH – zaključio je Komšić .

SrpskaInfo

Slične objave

Čedomorstvo u Bužimu: Majka i kćerka osumnjičene da su ubile tek rođenu bebu

V.R.

Govedarica napustio trku za predsjednika SDS, pružio podršku Šaroviću

M.

Iran poručio Americi: Snimamo vas, stalno

D V

Ostavite komentar