Tehnologija World-wide-web

Tumblr promijenio vlasnika: Ostaje zabrana erotskih sadržaja

Kada je Verizon 2017. kupio Yahoo, to je značilo da je došao i do drugih elemenata koji su se nalazili pod tim kišobranom, poput platforme Tumblr.

Kompanija je u maju počela da traži kupca za ovu platformu, da bi ga nedavno i pronašla, te je mreža koja je u poslednje vreme počela da se smatra kontroverznom, prešla u nove vlasničke ruke.

Naime, Tumblr je sada u vlasništvu kompanije Automattic, u čijem je vlasništvu i WordPress, a u saopštenju je istaknuto da kupac i kupljeni dele zajedničku viziju o online zajednicama koje bi se zalagale za demokratizaciju sadržaja, i dale glas i onima koji se nalaze na margini, te se ne čuju u mejnstrim medijima. To ipak ne znači da će se ukinuti zabrana erotskih sadržaja po kojima je platforma i postala poznata, a takozvani „sadržaji za odrasle“ su pali u nemilost kada je Verizon odlučio da ih zabrani zbog brojnih skandala.

Platforma je nakon zabrane izgubila oko 20% korisnika, ali se čini da Automattic ne planira da tu bilo šta promeni, te platformi vrati stari sjaj zbog kojeg je i izašla na glas, posebno među mlađim korisnicima.

Izvor: Ubergizmo

Slične objave

Kontaktna sočiva koja zumiraju na dupli treptaj oka

V.R.

Ne govore pri upoznavanju, to rade roboti umjesto njih

V.R.

Facebook će svoju kriptovalutu GlobalCoin objaviti naredne godine

V.R.

Ostavite komentar