Banja Luka

STIŽU BIKOVI: Šta će se dešavati na Kočićevom zboru

Pripreme za tradicionalni Kočićev zbor na Manjači, najveće narodno veselje u Republici Srpskoj, koje se održava za vikend, 24. i 25 avgusta, ulazi u finiš.

Organizatori očekuju od 70.000 do čak 100.000 posjetilaca iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Vojvodine do Hercegovine i, naravno, hiljade gastarbajtera iz Austrije, Njemačke i Švajcarske.

Uz već poznate atrakcije: borbu bikova, zgodne konobarice i golišave plesačice, te hektolitre piva i rakije pod šatorima, uz gromoglasnu muziku, ove godine se sprema i jedna nova atrakcija.

– Ove godine prvi put ćemo imati i džipijadu. Stižu nam dakle, bikovi, ali stižu i džipovi – kaže za Srpskainfo Dušan Savanović Savan, predsjednik Komisije za sportska takmičenja na zboru.

Za sada je prijavjeno učešće 30 bikova bodača, koji će se u srednjoj i teškoj kategoriji boriti za titulu “Jablan”.

Iz Gradske uprave je potvrđeno da je oko 100 ugostitelja i trgovaca zakupilo lokacije, a uz brojne štandove biće postavljeno i 20 velikih šatora. Očekuje se da će i ove godine najviše publike privući oni pod kojiam će pjevati Baja Mali Knindža i “Sinovi Manjače”.

Kočićev zbor je tradicionalna manifestacija, koja se ove godine održava po 54. put i počinje 19. avgusta, nizom kulturnih dešavanja u Banjaluci.

Glavna atrakcija je narodni zbor, koji se održava u subotu i nedjelju, 24. i 25. avgusta na Manjači u Stričićima, rodnom mjestu čuvenog pisca i narodnog tribuna Petra Kočića.

(Srpskainfo)

Slične objave

Od ponedjeljka zimski red vožnje u javnom prevozu

M.

Zaštitite imovinu u sezoni godišnjih odmora

M.

Ni loše vrijeme nije uticalo na gurmane: Na “Ćevap festu” ispečeno 13.500 porcija ćevapa

bigportal

Ostavite komentar