Magazin Showbiz

Tužna sudbina pop princeze koja je preživjela mučenje, silovanje i ozbiljne zdravstvene probleme

I dok se svima činilo da je na vrhu svijeta, Keša je iza te maske nasmijane djevojke krila slomljenu djevojku koja je platila previsoku cijenu za uspjeh. Naime, menadžer Doktor Luk ju je fizički i psihički zlostavljao godinama, a ona nije smjela da kaže ni riječ protiv čovjeka koji ju…

I dok se svima činilo da je na vrhu svijeta, Keša je iza te maske nasmijane djevojke krila slomljenu djevojku koja je platila previsoku cijenu za uspjeh.

Naime, menadžer Doktor Luk ju je fizički i psihički zlostavljao godinama, a ona nije smjela da kaže ni riječ protiv čovjeka koji ju je vinuo u zvijezde jer su na njegovoj strani bili novac i moć, dok je ona bila samo još jedna 20-godišnjakinja.

Ipak, kada su stvari otišle predaleko, Keša je 2013. godine odlučila da tuži za silovanje menadžera koji joj je pretvorio život u pakao, misleći da će se na taj način konačno osloboditi mračne strane slave i uživati pisanju muzike i izvođenju iste pred milionima fanova širom svijeta.

Sasvim neočekivano, ovaj pokušaj da se istrgne iz kandži napasnika odveo ju je još dublje nego što je bila prije. Zbog nemogućnosti da na sudu dokaže krivicu Doktor Luka, ona je ostala prepuštena na milost i nemilost svom zlostavljaču koji je donio odluku da stavi tačku na njenu karijeru koja je do tada bila u konstantnom usponu.

A onda su se javili novi problemi.

Kada je poželjela da samostalno snimi album, bez patronata jedne od najuticajnijih muzičkih kuća na svijetu, i okuša sreću bez podrške onih koji su je učinili svjetskom zvijezdom, ovu mladu djevojku je dočekao hladan tuš. Moraće da čeka još četiri godine kako bi smjela da koristi vlastiti glas u javne svrhe jer, kako stoji u ugovoru koji je potpisala, oni “posjeduju njen glas”, što je bio, po Kešinom priznanju, najmučniji period u njenom životu.

Slomljena pop princeza se povukla iz javnosti, bez mogućnosti da na bilo koji način zaradi za život, da bi se 2017. godine, nakon dugog sudskog procesa, vratila na muzičku scenu albumom “Rainbow”.

FOTO: PROFIMEDIA

Pjevačica je tada sa javnošću poželjela da podijeli dramatičnu ispovijest o borbi sa ozbiljnim zdravstvenim problemom sa kojim se suočila, a upravo tokom ove za nju najveće životne bitke nastale su neke od najljepših pjesama u njenoj karijeri koje krase njen album.

– Bila sam na veoma mračnom mjestu. Bila sam sama i uplašena na klinici za rehabilitaciju zbog poremećaja ishrane koji se potpuno otrgao kontroli. Nisam bila u mogućnosti da koristim bilo koji od elektronskih uređaja, dakle – bez telefona, bez kompjutera, razmjenjivanja poruka i društvenih mreža. U početku mi takođe nisu dozvoljavali ni bilo koji od muzičkih instrumenata. Molila sam ih da mi dozvole da koristim klavijaturu, makar i onu dječju. Bila sam preplavljena emocijama i nisam imala drugi način da se izborim sa njima. Pisanje pjesama bilo je jedino što mi je pomagalo. Bilo je nemilosrdno. Sjećam se da sam ih molila i molila, sve dok mi na kraju nisu dozvolili korišćenje klavijature na samo jedan sat dnevno. Moj momak Bred poslao mi je njegovu klavijaturu i par starih slušalica koje su se raspadale. Svakog dana sjedila sam na podu i svirala. Tako je nastala pjesma Rainbow. Čitava ideja za album i turneju proizašla je iz gomile mojih suza, pjevanja i sanjanja dok ne istekne tih sat vremena i dok mi ponovo ne oduzmu klavijaturu. Svakog dana sam plakala i svirala tu pjesmu jer sam znala da je preda mnom nevjerovatno težak period. Znala sam da moram da se promijenim i naučim da vodim računa i volim sebe, a nisam znala čak ni odakle da počnem. Pjesma “Rainbow” bila je početak. Ta pjesma i njen tekst bili su pismo koje sam uputila samoj sebi kao obećanje da ću se ubuduće brinuti o sebi i da ću biti dobro. Tokom ovih teških dana punih emocija tokom rehabilitacije, počela sam da zamišljam dan kada ću objaviti novi album i nazvati ga “Rainbow” (Duga). Dugo nisam bila sigurna da li je ta ideja samo moja fantazija, duh koji me tjera da se budim i ustajem iz kreveta, ili bi zaista mogla da se obistini. Ali sam se čvrsto držala te ideje, jer je ona u tom trenutku bila sve što imam. Neprestano sam ponavljala sebi da ću objaviti taj album. Znam da mi je on spasao život. Željela sam da ga nazovem “Rainbow”, jer nakon svake oluje dolazi duga, a ja sam prošla kroz mnoge stvari koje se mogu nazvati “olujom” u mom životu. Ovo je bio moj način da objasnim sebi da ću prebroditi sve. Nekada sam bila veoma zla prema sebi. “Duga” je moje pismo o hrabrosti i obećanje da ću započeti novo poglavlje u svom životu, u kom ću biti mnogo bolja prema sebi – iskreno je otkrila Keša.

Keša je u jednom od poslednjih intervjua naglasila da više ne želi da se osvrće na prethodnih nekoliko godina, koje su ostavile traga na njenoj duši za sva vremena, te da će se fokusirati samo na ono što je ispred nje.

GLOSSY/BLIC 

Slične objave

Da li mu je stalo do vas?

V.R.

Glumica otkrila da je dvaput pobacila: “Ja sam odabrala”

J K

Oni su milijarderi na Forbsovoj listi, a nemaju fakultetsku diplomu

V.R.

Ostavite komentar