Republika Srpska / BiH Vijesti

Tegeltija mandatar do 5. septembra ili propast sporazuma?!

Bakir Izetbegović ima rok do 5. septembra da pristane na imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara za sastavljanje novog Savjeta ministara BiH ili će, u protivnom, SNSD proglasiti kraj pregovora sa SDA, saznaje Insajder.

Naime, izvori našeg portala iz vrha najveće političke partije u Republici Srpskoj otkrivaju da je Tegeltijino imenovanje za mandatara u roku od 30 dana, koji je počeo teći 5. avgusta kada su lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a potpisali Principe o formiranju vlasti na nivou BiH, “minimum minimuma” ispod koga, kako tvrde, šef SNSD-a Milorad Dodik sigurno neće ići.

  • Iako je prilikom potpisivanja navedenog sporazuma bilo dogovoreno da se Savjet ministara formira u roku od 30 dana, vrh SNSD-a spreman je na kompromis da se zbog ispunjavanja potrebnih procedura taj rok malo prolongira. Međutim, ako se do 5. septembra stvari ne pomjere sa mrtve tačke, odnosno ako do tog datuma Predsjedništvo BiH makar ne imenuje mandatara za sastavljanje novog Savjeta ministara BiH, SNSD će proglasiti kraj pregovora i spremiti odgovor za nastalu situaciju – tvrde naši sagovornici.

Oni, takođe, otkrivaju i to da u vrhu najveće političke partije u RS “nisu optimisti da će SDA ispoštovati potpisani sporazum”, odnosno da misle kako lider te stranke Bakir Izetbegović “igra duplu igru”.

(Insajder)

Slične objave

Gvaido: Protestovaćemo do slobode

M.

Šta je Vučić rekao Muru, a šta Mur Vučiću

M.

Jedna zemlja Evropske unije odbila da ukine pomjeranje sata…

D V

Ostavite komentar